Корчинський нагадав про спроби РФ «врятувати» російськомовне населення Чечні і зробив страшний прогноз
24.05.2018 12:58

Після того, як ЗСУ повернуть окуповані території до складу України, регіон відразу ж стане безпечним і для російськомовного населення, і для громадян які розмовляють будь-якими мовами. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи заяву спікера Держдепартаменту США Хізер Нойерт про те, що в усьому світі немає більш небезпечного для російськомовного населення місця, ніж східна Україна, наш співрозмовник зазначає наступне: «Вона абсолютно має рацію, адже з окупованих територій, за різними оцінками, є від 500 тис. до млн 200 тис. біженців саме російськомовного населення. Якщо російськомовне населення в такій кількості втекло з тієї території, значить, там небезпечні місця для російськомовного населення».

Експерт нагадує про попередні спроби Росії «врятувати» російськомовне населення в Чечні.

«Вони привели до великих жертв серед російськомовного населення і до того, що їхніх росіян в Чеченській республіці майже не залишилось. До того самого призведе і спроба врятувати російськомовне населення на сході України», - констатує політик.

За словами Дмитра Корчинського, після того, як ЗСУ повернуть окуповані території до складу України, там ситуація одразу нормалізується.

«Там запанує безпека і для російськомовного населення, і для населення, яке розмовляє будь-якими мовами», - каже співрозмовник видання.