Луканов про вбивство Бабченка: Вони показали, що Україна не є безпечним місцем для критиків влади РФ
30.05.2018 13:57

Вбивство журналіста Бабченка - це акція залякування та спроба розхитати українське суспільство. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

На думку нашого співрозмовника, вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка - це «однозначно російський слід».

«Бабченко не одноразово критикував Росію, і зокрема, коли затримали кавалера медалі «За повернення Криму» Вишинського, керівника РИА «Новости», то Бабченко коментував це таким образом: ви хотіли гібридну війну — ось ви отримали гібридну війну. Він неодноразово виступав проти Путіна, і тому він жертва показова, що називається», - каже журналіст.

«З одного боку, росіянам показали, що тих, хто критикує Путіна, вб'ють, а з іншого боку показали, що Україна не є безпечним місцем для критиків російської влади, і їм краще сидіти й мовчати. До того ж продемонстрували, що українська влада нічого не зробить і ніяк не захистить», - додає експерт.

Юрій Луканов має сумніви щодо того, що це вбивство буде розслідувано.

«Я не схильний валити все на війну, бо під час війни убивають, це зрозуміло, але, з іншого боку, наша недореформована поліція не показує ефективне розслідування, тому що відомо, що справа Бузини невідомо коли закінчиться, справа Шеремета ще триває, Вороненкова вбили, Аміну вбили -і ніяких результатів. Плюс ще наша правоохоронна система так звана під керівництвом Авакова показує свою неефективність. Тому чи буде воно чи ні - не знаю, я дуже сумніваюсь, що розслідують», - вважає експерт.

«Це акція залякування, акція дестабілізації, щоб розхитати українське суспільство, деморалізувати його, бо воно і так достатньо знервоване, а тут ще одна крапля розхитування», - додає співрозмовник видання.