Луценко: Антикорупційний суд в Україні створюють лише «для галочки»
04.06.2018 14:32

Ми створюємо Антикорупційний суд, який братиме гроші з бюджету, як НАЗК і інші органи, але ніякого толку від нього не буде. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

На думку нашого співрозмовника, Антикорупційний суд в Україні створюють лише «для галочки».

«Антикорупційний суд не буде, так само, як і нічого з того, що було створено, не працює. І перш за все, не працюють Національне антикорупційне бюро і Національна агенція запобігання корупції. Тому прогнозувати, що буде щось інше, тут абсолютно неможливо. Прогнозувати, що Антикорупційний суд поміняє щось в боротьбі з корупцією, неможливо, тому що корупція — це не є хабар, це є набагато ширше явище. Ця робота полягає саме в скасуванні корупційних рішень. Наприклад, київську землю разбазарили чи далі Ахметову певний тариф — ось це треба скасовувати, а це не компетенція Антикорупційного суду», - зазначає експерт.

Крім того, додає Луценко, треба нагадати нашим іноземним партнерам, що вони «не зовсім уявляють, за що вони так сильно переживають».

«Десь місяць тому посол США розповідала, що в Антикорупційному суді навіть інвестори зможуть вирішувати свої питання зі своїми інвестиціями. Так от вони не зможуть там нічого вирішувати. Тому треба не вигадувати “ходульні” рішення типу Антикорупційного суду, а просто намагатися копіювати те, що всюди працює у світі, тобто незалежна судова система і відповідальність суддів, яка не залежить від топ-корупціонерів. А сьогодні ми робимо Антикорупційний суд, якій буде брати гроші з бюджету, як НАЗК і інші органи, але ніякого толку від нього не буде», - каже наш співрозмовник.