Любителька Гітлера пішла на черговий конфлікт: нові подробиці скандалу у Львові
14.06.2018 23:57

Учителька історії львівської школи №100 Мар’яна Батюк подала позов до суду на школу та департамент гуманітарної політики Львівської міськради. У судовому позові вона вимагає визнати незаконним наказ про її звільнення.

У позовній заяві Батюк говориться, що вона вимагає скасувати наказ директора школи №100 про її звільнення «за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи».

Крім того, вчителька хоче поновлення на посаді заступника директора з питань навчально-виховної роботи з 25 квітня. Також Батюк добивається виплати їй фінансової компенсації за час вимушеного прогулу. Вона хоче отримати середню заробітну плату, яку їй мали б нарахувати за цей період.

Відомо, що Шевченківський районний суд Львова уже прийняв цю позовну заяву та призначив слухання на 25 червня.

Журналісти не змогли взяти коментар у Мар’яни Батюк з цього приводу, оскільки вона змінила номер телефону. Також з’ясувалося, що жінка видалила свою сторінку з Facebook, де вона й опублікувала скандальний допис про нацистського лідера.

Нагадаємо, львівська вчителька, яка 20 квітня привітала Адольфа Гітлера з днем народження на своїй сторінці в соцмережі, запевняє, що не робила цього. Мар’яна Батюк намагається всіх переконати, що її сторінку в соцмережі зламали.

Дівчина, яка була вчителькою історії та заступником директора однієї зі шкіл Львова, стверджує, що Гітлера з днем народження не вітала. 28-річна педагог запевняє, що пост побачила на перерві після другого уроку, навіть не дочитала і одразу ж видалила.