Павловський: Росія підпільно роздавала кримчанам свої паспорти ще з середини 90-х
14.06.2018 12:41

Жителі Донбасу залишаються громадянами України, але ж вони знаходяться під впливом і окупацією іншої держави. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

За словами нашого співрозмовника, намір Росії роздавати українцям паспорти не сприятиме вирішенню конфлікту, а буде лише поглиблювати його.

«Тим більше, ви знаєте, що і проблеми Криму виникли частково тому, що Росія підпільно в Криму, в Севастополі роздавала кримчанам наліво-направо свої паспорти ще з середини 90-х років. Про це знали, але наші спецслужби цьому ніяк цьому не завадили», - каже експерт.

Тим більше, додає політик, що українське законодавство не передбачає подвійного громадянства.

« Коли я був народним депутатом, я наполягав на тому, щоб у нас заборонили подвійне громадянство і щоб були адміністративні санкції, для пересічних громадян штрафи, а для чиновників - до кримінальної відповідальності і звільнення з роботи. Не можна бути міністром і мати подвійне, потрійне громадянство, як зараз, бо не зрозуміло, на користь якої держави ти працюєш. А це ж пов'язано і з державними інтересами, і з державною таємницею», - каже наш співрозмовник.

«Жителі Донбасу, безумовно, залишаються громадянами України, і керівництво України так позиціонує, що вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Але ж все одно вони знаходяться під впливом і окупацією іншої держави зі всіма висновками зі всього цього», - додає Павловський.