Чайка: Ми маємо бути толерантними до будь-яких проявів іншості. Не виділятися - це класика совка
18.06.2018 14:56

Громадяни мають бути терпимими до будь-яких проявів іншості - це 100%

Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

За словами нашого співрозмовника, в усіх країнах є люди з високим рівнем толерантності, а є країни, де толерантність менша.

«Людей с низьким рівнем толерантності всюди є багато, все залежить від того, як їх організувати. Принцип дуже простий: там, де я щось здійснюю, воно не має перешкоджати правам інших. В цьому випадку в принципі будь-якій марш має право на проведення. Хочуть ходити — нехай ходять. Хиба що тут можна з філософської точки зору говорити, чому монополізація терміну «рівність» відповідає лише одній частинці громадянської спільноти? Громадяни мають бути терпимими до будь-яких проявів іншості — це 100%, тому що прояви нетерпимості до будь-якої іншості — це класичний совок: а чего у тебя штаны широкие, а чего у тебя волосы длинные? Давай по морді. Це класика совка — не виділятися», - зазначає Чайка.

В той же час, журналіст звертає увагу на деякі цікаві моменти.

«По-перше, під цей марш залізла велика кількість людей, які свого часу займалися боротьбою з різними лівацькими організаціями, які фінансувались з россотрудничества і всяких інших речей. Це мені не сподобалося, бо ті, хто були ліваки і не має тепер бабок, вони хочуть вскочити в поїзд тих громадських організацій, які на грантах фінансуються для власне підтримки ЛГБТ-спільноти», - каже наш співрозмовник.

«По-друге, я уважно дивився відео з квадрокоптера, і я не зрозумів двох речей: для чого було 12 годин молодняку стояти і чекати на початок маршу рівності, якщо вони могли прийти за 15 хвилин і висловити, наприклад, своїми гаслами те, що вони розділяють інші погляди. Я не зрозумів, чому вони стояли на проспекті Шевченка протягом 12 годин. А ще більше я не зрозумів, для чого було в 6 ранку їх всіх бити, тому що ніякого контакту акції не було. Зазвичай поліція має пристосуватись до дуже простої штуки: вона є весь час присутньою і нейтральною на будь-яких акціях. І тільки за наявності вчинення якихось правопорушень вона втручається. В цьому ж випадку все виглядало як превентивна каральна акція. І ось це дуже сумно», - додає експерт.