Історія з євробляхами: економіст Кушнірук пояснив, як громадян заохочують порушувати закон
20.06.2018 12:10

Дозволяти громадянам порушувати закон, а потім надавати їм можливість платити значно менше, - це шлях в нікуди. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Коментуючи наміри Верховної Ради зайнятися змінами до Податкового та Митного кодексів щодо питань про автомобілі на іноземних номерах, наш співрозмовник зазначає наступне: «Сам факт, що ми фактично дозволяємо громадянам порушувати закон, а потім даємо їм можливість платити значно менше, - це шлях в нікуди. Адже ми самі в цьому випадку продукуємо порушення закону».

«Якщо ти порушиш один раз, а тобі не то що нічого не буде - тобі надають можливість ще заплатити менше, ніж ти мав заплатити, - це говорить про те, що теоретично можна порушити закон і наступного разу. Так чим відрізняються ті, хто бере хабари? Не вистачає на маєток - давайте йому дамо право взяти хабар?..», - додає економіст.

«Я ставлюся до цього факту доволі критично, тому що, той, хто заплатив, не порушуючи закон, виглядає ідіотом у порівнянні з тими, хто отримав дозвіл заплатити значно менше мито», - резюмував співрозмовник видання.