Нардеп Соболєв про створення Вищого антикорупційного суду: Буде саботаж
20.06.2018 12:34

Остаточне ухвалення законопроекту про утворення Вищого антикорупційного суду є дуже важливим кроком на шляху до створення правосуддя. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

Коментуючи внесення Президентом на розгляд Верховної Ради законопроект про утворення Вищого антикорупційного суду, наш співрозмовник зазначає наступне:

«Це законопроект, який я запропонував парламенту 2 роки тому, тому для мене його ухвалення є дуже особливою і особистою справою. Президент до кінця боровся, щоб цього закону не було. Він не міг проти нього виступати, бо на словах він бореться з корупцією. Але ж наші міжнародні партнери припинили давати гроші, поки цей закон не буде ухвалений».

За словами експерта, остаточне ухвалення законопроекту є дуже важливим кроком на шляху до створення правосуддя.

«Коли Порошенко був в Раді і прикидався прихильником закону, я йому сказав, що цей суд для того, щоб ви там опинилися на лаві підсудних. І не лише Порошенко, цей суд для всіх високопосадовців, які плутають особисте збагачення з державною службою», - каже Соболєв.

На думку нардепа, слід очікувати на саботаж на етапі втілення закону.

«Два роки в Раді блокували ухвалення цих рішень, потім будуть все робити, щоб закон не був втілений по-справжньому. Тому треба велика робота суспільства, журналістів, наших міжнародних партнерів, щоб кожна норма була втілена, щоб ми за допомогою справжніх незалежних міжнародних експертів набрали антикорупційних суддів, щоб організували автономну від судової влади роботу цього суду, щоб суд почав працювати якмога скоріше і туди почали потрапляти справи НАБУ і Антикорупційної прокуратури. Ну і звісно, щоб почали виноситись вироки», - резюмує наш співрозмовник.