Луценко: Вищий антикорупційний суд навряд чи стане панацеєю в боротьбі з корупцією
20.06.2018 13:33

Цього тижня буде остаточно вирішено питання щодо створення Вищого антикорупційного суду. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

На думку нашого співрозмовника, цього тижня буде остаточно вирішено питання щодо створення Вищого антикорупційного суду.

«Я вважаю, жодного спротиву не буде, оскільки зараз питання виключно технічно вирішується щодо того, щоб проголосувати ще один законопроект, який буквально за кількох речень запускає Антикорупційний суд. Оскільки сам законопроект про те, яким чином має формуватися, функціонувати Антикорупційний суд, було вже проголосовано і затверджено, залишилось лише натиснути кнопку, щоб воно працювало», - каже експерт.

За словами нардепа, імплементувати закон буде не просто.

«Найбільш оптимістичний сценарій — це півроку. Тому я думаю, що доля Антикорупційного суду буде аналогічною долі НАБУ, НАЗК. Приблизно по ефективності це буде орган з цього ряду. Тобто якоїсь особливої панацеї в боротьбі з корупцією ми від нього точна не маємо очікувати. Боротьба з корупцією — це абсолютно інша річ», - додає Луценко.