ЛГБТ-скандал з дружиною Турчинова вийшов на новий рівень: може жорстко поплатитися
22.06.2018 20:45

Дружину секретаря Ради національної безпеки і оборони, яка займає посаду декана педагогічного університету імені Драгоманова Ганну Турчинову хочуть звільнити.

Правозахисні організації звернулися до ректора вишу з відповідним проханням через її заяви щодо ЛГБТ.

Відкрите звернення правозахисних організацій України опублікував «Центр інформації про права людини».

Правозахисники наголошують, що Турчинова вдалася до «антиконституційних, відверто гомофобних, дискримінаційних, ксенофобних та антинаукових тверджень», коментуючи антидискримінаційні правки до шкільних підручників, рекомендовані Міністерством освіти і науки України.

«Своїми висловлюваннями вона також порушує засади державної політики у сфері освіти та принципи освітньої діяльності (відповідно до ст. 6 Закону України «Про освіту»).

Інформаційним приводом для матеріалу на Громадському став опублікований Турчиновою блог під назвою «Гомодиктатура. Частина 1. Як розбещувати дітей», в якому вона виступила з критикою антидискримінаційних правок МОН.

Турчинова висловила твердження про те, що ЛГБТ-люди є «відхиленням від норми», гомосексуальність — хворобою, а дискримінації жінок в Україні не існує.

При цьому правозахисники наголошують на збільшенні випадків ксенофобного та гомофобного насильства в Україні, відсутність ефективного розслідування нападів на ґрунті ненависті та притягнення до відповідальності й покарання винних.

«Ми, представники правозахисних організацій України, висловлюємо своє обурення гомофобними та дискримінаційними заявами декана факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Ганни Турчинової. Ми переконані, що особа, відповідальна за освіту майбутніх педагогів, повинна розуміти наслідки поширення дискримінаційної риторики та поважати людську гідність та цінності прав людини, аби мати змогу виховувати у студентах повагу до Конституції та законів України, зокрема, “Про освіту” та “Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”», — ідеться у заяві.

За словами Турчинової, «нові підручники можуть змінити сексуальну орієнтацію дитини». Правозахисники ж наголошують, що це твердження є антинауковим, адже нікого не можливо зробити геєм або лесбійкою, оскільки формування сексуальної орієнтації людини — складний і тривалий індивідуальний процес.

Також дружина секретаря Ради національної безпеки і оборони стверджує, що «ЛГБТ не розмножуються, тому їм потрібна нова кров і плоть. Вони зрозуміли, що не можуть зробити це по-іншому, окрім як з дитинства розповідати школярам, що це все абсолютно нормально».

«Подібні думки викликають серйозне занепокоєння, адже нагадують пропагандистські кліше часів нацистської Німеччини. Крім того, про безпідставність твердження про те, що гомосексуальність веде до падіння народжуваності, свідчить демографічна статистика країн, в яких визнані одностатеві громадянські партнерства. Так, Нідерланди, Ісландія, Ірландія, Франція, Норвегія, Швеція мають одні з найбільших в Європі сумарних коефіцієнтів народжуваності», — зазначають правозахисники.

Окрім того, Турчинова сказала: «Скільки їх [гомосексуальних людей] — півтора-два відсотки. Це є відхилення від норми. Але ж коли ви хворієте і у вас температура, ви, мабуть, викликаєте лікаря? А не кажете: узаконьте мої права, тому що у мене температура».

Тоді як Всесвітня організація з охорони здоров’я (ВООЗ) ще в 1994 році вилучила гомосексуальність зі списку хвороб.