Заява послів країн «Великої сімки»: політолог Бала розповів, на що можуть розраховувати в'язні Кремля
22.06.2018 13:33

Представники інших країн під час зустрічей з представникам Росії мають робити все для того, щоб російській делегації та президенту Путіну стало некомфортно через питання, що стосуються українських політв'язнів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, на даному етапі поки що немає сенсу говорити, як відреагує РФ на заяву послів країн "Великої сімки" щодо обміну незаконно ув'язнених режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів з метою їхнього звільнення.

«РФ поки реагує так, як реагує - вона робить вигляд, що це її не стосується. Тому перше, що можна сказати - дуже добре, що такі заяви робляться, тому що це питання завжди в порядку денному. І в цьому випадку є сподівання, що кількість може перерости в якість», - каже політолог.

«Має бути якомога більше таких заяв на міжнародному рівні. І представники інших країн під час зустрічей з представникам Росії, я думаю, також піднімають це питання, щоб стало некомфортно Росії, російській делегації, президенту Путіну саме з цих питань. Тобто інші питання мають бути ув'язані з питанням політичних в'язнів. Таким чином можна досягнути тієї критичної точки, коли можна розраховувати чи то на обмін, чи на просто звільнення», - додає Віталій Бала.