Корчинський: Сотню парламентарів простіше купити чи залякати, ніж 450
25.06.2018 13:57

Зменшення числа парламентарів зробить парламент більш керованим з боку виконавчої влади. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи ініціативу щодо скорочення кількості нардепів у Верховній Раді, наш співрозмовник зазначає наступне: «Зменшення парламентарів зробить парламент більш керованим з боку виконавчої влади, тобто сотню парламентарів простіше купити чи залякати, ніж 450. Саме тому в демократичних країнах чисельність парламентарів доволі висока».

«Основна кількість злочинів проти народу здійснюється в судовій гілці влади і в виконавчій. Важлива функція парламенту — це протистояння і контроль виконавчої влади. Свого часу парламент був придуманий як контроль і протистояння владі короля.

У нас парламент низькоякісний, але, тим не менш, якщо якісь суспільні інститути погано працюють, то це не значить, що їх треба знищувати. Це значить, що їх треба удосконалювати і оздоровлювати», - додає експерт.