Петриченко розповів, що сьогодні насамперед загрожує українській нації
04.07.2018 12:10

Люди сьогодні не відчувають впевненості в наступному дні, оскільки влада приймає виключно непопулярні рішення. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

За словами нашого співрозмовника, однією з найголовніших причин демографічної катастрофи в Україні є низький життєвий рівень у країні, який не забезпечується ані мінімальними соціальними стандартами, ані адекватною заробітною платою для працівників, ані гідною пенсією.

«Вся ця піраміда не ґрунтується на нормальній медичній реформі. Я був недавно в лікарні. Все це бутафорія. Все, що розказує в.о. міністра охорони здоров'я, на практиці все далеко не так. Кожний лікар дивиться на пацієнта як на грошовий мішок, і якщо йому ніхто не дав 200 грн, то він майже тебе нічого і не зробить», - розповідає Петро Петриченко.

Також, додає експерт, розвиватися українській нації заважає «невпевненість у житті».

«Люди сьогодні не відчувають впевненості в наступному дні, оскільки кожного разу влада приймає настільки непопулярні рішення, які б'ють не тільки по карману людини, але й по її філософії, по її відчуттям, здоров'ю. На сьогодні ми не маємо інформації навіть про створення нових заводів, не кажучи вже про законодавство, яке працює на людину. Ми не говоримо про те, що люди, яких ми обираємо чи депутатами, чи у владу, що вони працюють на людей», - каже співрозмовник видання.

«У нас людина, яка йде до влади, вона знає, що вона там буде заробляти гроші, вона може там працювати на себе, вона вирішує свої нагальні питання. Вже майже 4 роки президент у владі - жодного олігарха не посадили, жодного не убрали з влади. Дії керівництва країни не спрямовуються на створення державних структур, на створення такої системи державницького управління, яка могла б працювати і захищати людину як того, хто платить податки державі та утримує керівників за рахунок своїх податкових внесків. Повна зневіра сьогодні до політичних партій, профспілок державницьких — нікому люди вже не вірять», - додає Петриченко.