Палій: Більшості депутатів навіть не вистачає клепки, щоб найняти людей для написання законів
06.07.2018 12:10

В українському парламенті існують явні лобісти, які нічим, крім як витисканням грошей з країни, не зайняті. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи нещодавно оприлюднену інформацію щодо того, що дві третини законопроектів, зареєстрованих народними депутатами в 2018 році, є неякісними, наш співрозмовник зазначає наступне: «Неякісних законів дуже багато. І я думаю, що ці дані, мабуть, навіть занижено. Але справа у тому, що раніше було ще більше неякісних законів, ніж зараз».

Експерт пояснює, чому подібне взагалі відбувається.

«Депутати хочуть піариться, хочуть для себе якихось політичних дивідендів, а насправді роблять країні шкоду під різноманітними гаслами. Крім того, є просто некомпетентність, коли люди не вміють писати закони, не розуміють, як закони працюють. Взагалі, закони писати вміє абсолютна меншість депутатів. Навіть не вистачає у багатьох клепки, щоб найняти людей, які б їм написали добре. Вони не тільки не можуть це зробити, але не можуть оцінити, що добре, а що погано», - констатує політолог.

Крім того, продовжує аналітик, існують явні лобісти в парламенті, які нічим, крім як витисканням грошей з країни, не зайняті.

«Особливо таких багато серед Опозиційного блоку, партії Тимошенко і серед інших таких квазіопозиційних партій. Але вистачає таких і серед провладних партій. Тобто така ось у нас ситуація на сьогоднішній день з законами», - резюмує Олександр Палій.