Саміти НАТО та ЄС. Політолог Бала розповів, чи може Україна розраховувати на важливі домовленості
11.07.2018 14:02

Рух в напрямку НАТО є першочерговим для України. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, будь-який саміт так чи інакше є великим позитивом для України.

«Ми говоримо про ті проблеми, які є в державі, і так чи інакше країна цікава нашим партнерам. Це дає можливість розраховувати на вирішення тих питань, які турбують країну. Я завжди казав, що будь-які саміти - чи то НАТО, чи ЄС - вони дуже корисні», - каже політолог.

Взагалі ж, додає експерт, перспектива тих чи інших домовленостей залежить від того, наскільки нам вдасться відстоювати певні національні інтереси.

«Конкретно це вже буде в переговорному процесі зрозуміло, про що можна домовитися. Я вважаю, що рух в напрямку НАТО є першочерговим для країни. Це саме той рух, що дозволяє тісніше співпрацювати і з НАТО загалом як зі структурою, і з окремими країнами. Це дозволяє Україні будувати плани, які потрібні країні в нинішній ситуації. Тому ці зустрічі не просто важливі, вони життєво необхідні», - констатує Віталій Бала.