Мірошниченко: Покарання Вукоєвича та Віди - абсурд. ФІФА треба перезавантажувати
11.07.2018 14:14

Українці довели, що “Слава Україні” - це нормальне гасло для кожного українця, а ФІФА - це корумпована організація, яку треба перезавантажувати. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст та політик, народний депутат України VII скликання, член ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

Коментуючи скандал, що спалахнув після слів хорватського футболіста Домагоя Віди «Слава Україні!» по закінченню матчу зі збірною РФ, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, вигнали не футболіста, а скаута, який колись був футболістом київського “Динамо” - Вукоєвича. По-друге, штраф сам по собі є абсурдним, але він лише підкреслив, наскільки фінансово залежним від РФ і ангажованим є президент ФІФА Інфантино. Для Путіна ЧС — це велика політика і можливість відбілити свою закривавлену репутацію. І він це робить надзвичайно успішно, маніпулюючи чиновниками різних штабів, політиками різних мастей, в тому числі й президентом ФІФА».

За словами політика, абсурдними є як звинувачення на адресу Вукоєвича та Віди, так і покарання.

«Їх попередили і оштрафували за те, що вони власне свою перемогу присвятили не лише Хорватії, але й Україні, в якій вони проводили дуже багато часу і грали за київське “Динамо”. Розуміючи, наскільки важлива Україні підтримка у війні з Росією, вони висловили привітання, яким сьогодні любі нормальні українці вітаються між собою по 100 разів на день. Це таке ж привітання, як “віват, Франція”, наприклад, або “хвала хорватська”. “Слава Україні” - це теж саме, що “слава Росії” говорять росіяни. Це не є злочином, це не є якимось нацистськім гаслом, це є нормальне привітання і прославляння своєї країни. Вони прославили в тому числі Україну і присвятили перемогу своїм друзям в Україні, яка за них вболівала», - пояснює Мірошниченко.

«Єдиним позитивом з цієї історії є те, що українців об'єднала несправедливість президента ФІФА і покарання по відношенню до хорватів, і українці проявили єдність у тому, що сторінку ФІФА на Фейсбуці вони атакували своїми поясненнями та гаслами, які доводять, що “Слава Україні” - це нормальне гасло для кожного українця, а ФІФА — це організація, яка є продажною, залежною від Москви, яка є глибоко корумпованою, яку треба перезавантажувати», - резюмував співрозмовник видання.