Мешканці Троєщини протестують під КМДА щоб запобігти транспортному колапсу
13.07.2018 10:41

Вказаний детальний план території, серед іншого, передбачає продовження проспекту Генерала Ватутіна в напрямку міста Чернігова в обхід міста Бровари як дублер Броварського проспекту, передає "Наша версія".

З цією метою передбачено будівництво принципово нової дороги та створення нової вулиці Проектна – 1. Проти проекту підписалися кілька сотень людей. Цікаво, що протестуючих частково підтримав і колишній міський голова Олександр Омельченко, який з подивом відмітив, що дороги, проект якої спричинив масовий протест - в генеральному плані, складеному до 2020 року - немає.

Мешканці Деснянського району і Броварів виклали свої думки у відкритому зверненні:

"Ми, мешканці Деснянського району міста Києва, висловлюємо своє ГЛИБОКЕ ОБУРЕННЯ вказаним рішенням та звертаємо вашу увагу на недоцільність та несвоєчасність його прийняття, виходячи із наступного.

За останні роки термін «транспортний колапс» став реальним відображенням стану транспортної інфраструктури житлового масиву Троєщина, яка не спроможна в необхідному обсязі пропускати весь пасажиропотік.

Щоранку та щовечора мешканці масиву мусять годинами простоювати в кілометрових заторах, розмови та обіцянки про будівництво метро на Троєщину ми чуємо вже дуже багато років.

Північний міст щодня приймає потік транспорту не лише з житлового масиву Троєщина але й з Райдужного масиву та Воскресенки, що перетворює Керченську площу на місце постійних заторів та аварій.

Замість того, щоб знаходити шляхи та фінансування для розвантаження Північного мосту, наразі пропонується навпаки додатково завантажити його автотранспортом, в тому числі і вантажним, який прямує в столицю зі сторони міста Чернігова, україно – білоруського та україно – російського кордонів.

Будівництво нової дороги по вулиці Проектна -1 без сумніву матиме своє продовження, не відображене в даному детальному плані території, і більш за все призведе до подальшої вирубки Биківнянського лісу, проти вирубки якої вже багато років веде боротьбу місцева громада.

В травні 2017 року під час вшанування пам’яті жертв політичних репресій Президент України Петро Порошенко особисто пообіцяв мешканцям Биківні зупинити «дерибан» Биківнянського лісу, розпочатого при попередній, злочинній владі.

Проте, чергове знищення багатовікового лісу для будівництва дороги навряд чи спряє виконанню даних обіцянок.

Ми прекрасно усвідомлюємо, що будівництво нових шляхів безпосередньо пов’язане із розвитком суспільства, проте чи варто починати нове, коли ще не завершено будівництво старого????

Більше того, вказаний детальний план території промрайону «Троєщина» на вулиці Пухівській у Деснянському районі міста Києва» НЕ ВІДПОВІДАЄ діючому Генеральному плану міста Києва.

Згідно з ч. 1 ст. 16 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них.

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту (ч. 1 ст. 17 Закону).

Відповідно до ч. 1, п. 3 ч. 4 ст. 19 Закону, детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території.

За таких умов чинне містобудівне законодавство передбачає субординацію різних видів містобудівної документації та взаємне узгодження їх проектних рішень.

Чинним Генеральним планом міста Києва до 2020 року, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 року №370/1804, не передбачено продовження проспекту Генерала Ватутіна в напрямку міста Чернігова в обхід міста Бровари як дублер Броварського проспекту.

Натомість, дане продовження проспекту Генерала Ватутіна передбачено в проекті Генерального плану розвитку м. Києва та його приміської зони до 2025 року, який на даний час не є чинним нормативно – правовим актом.

За таких умов, затвердження детального плану території промрайону «Троєщина» на вул. Пухівській у Деснянському районі міста Києва, який уточнює положення проекту генерального плану та суперечить діючому генеральному плану міста Києва є неприпустимим та таким, що грубо порушує вимоги чинного законодавства України.

В разі прийняття такого рішення, громада Деснянського району міста Києва оскаржить таке рішення до Окружного адміністративного суду міста Києва та буде добиватися ПЕРСОНАЛЬНОЇ політичної відповідальності всіх депутатів, які підтримають дане незаконне рішення.

НЕ ЧИНІТЬ БЕЗЗАКОННЯ - МИ ВАС ОБРАЛИ ЩОБ ВИ ЗАХИЩАЛИ ІНТЕРЕСИ КИЯН, А НЕ ЧИЇХОСЬ КИШЕНЬ!!!"