21.07.2005 20:50
В четверг, 21 июля, на сайте Государственного комитета телевиденья и радиовещания было опубликовано заявление главы комитета Ивана Чижа. Приводим текст заявления:

«У зв’язку з подіями минулого дня змушений зробити наступну заяву.

Перше. Спростовую неправдиві численні заяви та коментарі, в тому числі й інформацію, викладену головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталієм Шевченком у телеграмі на ім’я Президента України, про нібито ненадання можливості для проведення засідання Національної ради у приміщенні Держкомтелерадіо України.

Насправді, незважаючи на заплановане засідання Експертної ради з формування програми “Українська книга”, яке ми змушені були перенести в інше місце, Держкомтелерадіо надав Національній раді зал засідань Колегії Комітету та допоміжні приміщення, і її засідання було проведено.

Друге. Державний комітет телебачення і радіомовлення України вживає усіх необхідних заходів для виконання розпорядження Кабінету Міністрів України щодо передачі в оперативне управління Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення будинку, який з 1953 року займає наше відомство.

Проте колізії правового характеру, за якими Держкомтелерадіо втрачає юридичну адресу, а це негайно призведе до паралічу його фінансово-господарської діяльності та зробить неможливим виконання функцій державного органу зі спеціальним конституційним статусом, і відсутність будь-яких гарантій на забезпечення нормальних умов праці державних службовців Комітету, майнові та інші колізії спонукають розробити чіткий і скрупульозно прописаний механізм передачі приміщень, здійснити їх паритетний розподіл. В інший, незаконний, спосіб Комітет діяти не може і не буде.

Третє. Категорично відкидаю будь-який шантаж і тиск на мене особисто як голову Державного комітету телебачення і радіомовлення України та лідера партії “Справедливість”, звідки б вони не виходили».

Напомним, что Национальный совет по вопросам телевидения и радиовещания обратился к руководству государства с требованием немедленно уволить главу Госкомитета по телевидению и радиовещанию Ивана Чижа.