«Характери Нового світу» – джерело знань і досвіду для майбутнього президента України
21.07.2018 10:39
Відомий політик, дослідник історії та економіки провідних країн світу Ігор Шаров вважає, що його чергова книжка «Характери Нового світу» може стати чудовим дороговказом майбутньому президенту України. Про це йде мова в його інтерв’ю «Буквоїду».

Перший президент США Джордж Вашингтон, нагадує політик, наголошував, що незалежність і свобода є результатами спільних рішень, спільних зусиль, спільних небезпек, страждань і успіхів.

На думку Ігоря Шарова, Україна не матиме успіху без консолідації політичного класу навколо засадничих питань існування держави.

Сполучені Штати гідні для наслідування, вони мають сьогодні найбільший у світі науково-технічний потенціал. Щорічно асигнування на ці цілі у США перевищують аналогічні видатки Великобританії, Німеччини, Франції та Японії разом узяті.

Лідерство США, нагадує Ігор Шаров, поки незаперечне в авіакосмічній, телекомунікаційній, фармацевтичній, медичній, атомній сферах, військовій промисловості, складній електроніці. Нерідко найбільш складна наукомістка продукція США просто не має аналогів у світі. Особливо це стосується військової продукції, на виробництво якої США витрачають приблизно 40% світових витрат. США також називають головним «інкубатором» технічних нововведень для всього світу.

«В своїй книжці, – каже Ігор Шаров, – я зокрема, зосереджував увагу на тих президентах, які вирішували схожі проблеми американського й українського державотворення: в Америці були громадянські війни, на полях брані покладено тисячі життів, були економічні й фінансові кризи, гостро стояло питання кордонів тощо. Хіба можуть залишатися поза увагою ухвалення рішень першими особами держави, їхня стратегія і тактика в зазначених питаннях? Навпаки, це вкрай важливе джерело знань і досвіду».

Нагадаємо, що Ігор Шаров є автором п’ятитомника: «100 сучасників: роздуми про Україну», «100 визначних місць України», «100 видатних імен України», «Вчені України: 100 видатних імен», «Художники України: 100 видатних імен», книжки «Від мрії – до дії!».