Політолог Бала розповів, на що може розраховувати Савченко з такою поведінкою
24.07.2018 15:24

Савченко зайнялася справою, якою не варто було б займатися. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, лише психологи можуть відповісти на питання, чому Надія Савченко відмовилась від проходження поліграфу і поводить себе так.

«По-перше, все залежить від самої персони, від її характерних рис, які вона має. Тут питання, напевно, до психологів, чому людина вирішила поводити себе саме так. Можливо, вони і пояснили б, чому вона зайнялася справою, якою їй не варто було б займатися», - додає політолог.

Наш співрозмовник впевнений, що політика - це не її. Тим більше в такий спосіб і в такій формі, як Савченко це намагалася тут, в Україні, робити.

«Доля її буде залежати від доказової бази. А рішення суду, яке б воно не було, дасть поштовх для подальшого майбутнього Савченко в ту чи іншу сторону», - зазначає експерт.

Бала вважає, що цієї ситуації треба дочекатися, бо якщо суд доведе вину Савченко, то її, однозначно, буде позбавлено волі, а якщо ні — значить, знову перед нею відкриється нова можливість.

«Швидше за все, вона буде намагатися в політиці знайти своє місце. Наскільки це буде вдало чи невдало, покаже час і розуміння того, скільки все-таки в Україні людей, які готові після всього цього її підтримувати. Але таке теж можливо», - резюмував наш співрозмовник.