Політолог Цибулько про затоплення Києва: Столиця України завжди здається в полон катаклізмів без бою
26.07.2018 10:27

Інфраструктура Києва має будуватися з урахуванням історичного досвіду, аби уникнути колапсів через природні катаклізми. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

На думку нашого співрозмовника, Київ завжди готовий до катаклізмів, і він здається в їх полон без бою.

«Якщо йде дощ — значить, система водовідведення точно не працює, якщо йде сніг, то снігоприбиральних машин точно нема. Всі це розуміють, і всі до цього готові і намагаються об'їжджати ці території, які є складними за таких погодних умов», - додає експерт.

Зі слів нашого співрозмовника, у Києві треба, по-перше, постійно займатися інженерною мережею, тому що місто — це машина для проживання людей, і коли частина її механізмів не працює, то потім ускладнюється робота всієї системи.

«Принаймні, інфраструктура має будуватися з урахуванням історичного досвіду», - вважає експерт.

«Ми мали свого часу на Куренівці великий зсув, коли під мулом загинули сотні людей. Київ — рельєфне місто, в ньому є підвищення, є гори, і тому завжди під час дощів та злив створюються потоки води», - додає громадський діяч.

На думку нашого співрозмовника, вся інфраструктура Києва повинна розбудовуватися і реконструюватися з урахуванням рельєфності.

«У нас місто розрослося в порівнянні з радянськими часами територіально майже вдвічі, а інженерних споруд, які б забезпечували лівньові стоки, насправді не вистачає», - констатує політолог.