Герой України Хмара розповів, який відомий політик має скласти компанію Януковичу
01.08.2018 12:22

Основний пункт обвинувачення Януковича мав стосуватися Харківської угоди. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

На думку нашого співрозмовника, довготривалий процес над Віктором Януковичем - це просто імітація з метою замилити людям очі.

«Мовляв, влада настільки захищає інтереси держави, що навіть процес проти Януковича порушено... Але так, як вони порушили, якщо глянути глибше в нього, то це просто смішно. Чому, наприклад, зовсім промовчали наші правоохоронні органи, а це мав бути основний пункт обвинувачення, про Харківську угоду. Він абсолютно антиконституційно пішов на здачу Криму Росії. Це державна зрада чистої води», - каже експерт.

За словами Хмари, «по цьому процесу мав би проходити не тільки Янукович, але й тодішній голова ВР пан Литвин».

«Адже в залі Ради він абсолютно ганебно, всупереч закону про регламент ВР, всупереч Конституції протягнув цей зрадницький антиконституційний договір через ВР. Всі, хто тоді голосував у ВР, винні, але це більше політична вина, а ось Литвин повинен юридично відповісти разом з Януковичем, тому що цей пішов порушивши Конституцію, на підписання з Росією зрадницького договору, а Литвин намагався його легалізувати через ВР», - додає співрозмовник видання.