Відомий український блогер нагадав, як Гриценко виводив Беркут з Майдану
01.08.2018 14:51

Відомий український блогер Сергій Іванов нагадав, як міністр оборони часів Януковича та кандидат в Президенти Анатолій Гриценко виводив “Беркут” з Майдану, а коли настав час боронити країну – відмовився це робити, посилаючись на свою недієздатність.

На Фейсбук-сторінці Іванов пише, що досить дивно від кадрового військового Гриценка, який до того ж претендує на звання Верховного головнокомандувача української армії чути про ті причини, які завадили йому йти на фронт.

“Каже, що не міг командувати навіть батальоном, оскільки не був підготовлений до цього. Виходить, керувати збройними силами ти підготовлений, керувати державою - теж, а батальоном - ні?

"Повести людей, чтобы они погибли, - это, я считаю, безответственно", - каже Гриценко і одночасно критикує тих, хто не віддав команду розпочати бойові дії проти Росії під час захоплення Криму.

Він не став би, але вони мусили? Якась туманна логіка, тим паче що в інтерв'ю LIGA.net він розповів, як на початку російського вторгенння жив у кабінеті міністра оборони Тенюха, його колишнього підлеглого, в якості радника”, - наголосив Іванов.

Промовчав Гриценко й щодо своїх спонсорів, додав блогер.

“Головне, чого я не побачив в інтерв'ю, я а хотів би - це звідки гроші на кампанію, на партію, на життя. У казки про лояльних бізнесменів, які не хочуть афішувати свою допомогу, побоюючись переслідувань, вже давно не вірю. Жоден бізнесмен не вкладається в політика просто так”, - вказав Іванов.

Також він пригадав, як Гриценко допоміг вивести з Майдану луганський “Беркут”, який в подальшому став основою “міліції ЛНР”.

“Поки писав, згадав, як 23 лютого 2014 року я дзвонив Гриценку, який виводив луганський "Беркут" з Києва, і благав його не відправляти "беркутів" додому, розуміючи, до чого це призведе. Анатолій Степанович обіцяв зробити все можливе, і вночі цього ж дня майбутній авангард "народної міліції ЛНР" повернувся до Луганська”, - зазначив Іванов.

Довідка: Анатолій Гриценко був міністром оборони в трьох урядах, зокрема за часів прем’єрства Віктора Януковича. Двічі безуспішно балотовувася на пост Президента України, за що отримав прізвисько “Перший непрохідний”.