Депутат Сиротюк пояснив, чому прямий діалог з «ДНР-ЛНР» через Новинського неможливий
02.08.2018 12:10

Всі думки, які висловлює Новинський, це думки або з Кремля, або з Луб'янки. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

Коментуючи інформацію про те, що представник партії "Опозиційний блок" у Верховній Раді Вадим Новинський готовий взяти на себе завдання по налагодженню прямого діалогу між Києвом, «ДНР» і «ЛНР», наш співрозмовник зазначає наступне: «Насправді прямий діалог з «ДНР-ЛНР» через Новинського неможливий. Ми розуміємо, що ніяких самостійних суб'єктів на території «ДНР-ЛНР» не існує, ніякої самостійної політики гравців не існує. Це все є маріонетки Кремля. Час від часу цих маріонеток замінюють — або фізично прибирають, або просто прибирають».

«Насправді треба пригадати минуле пана Новинського. Він за часів Януковича отримав громадянство України. Це російський громадянин, фактично «смотрящий» Путина, який тут виконував політичне завдання щодо поширення політичного і бізнесового впливу. Став бізнес-партнером найвпливовішого олігарха Ріната Ахметова. Новинський сьогодні має величезній вплив на ключову підривну структуру Росії в Україні — Російську православну церкву, т.з. УПЦ МП. І відповідно Новинський підвищує свої ставки, заявляючи, що він готовий виконати функцію посередництва», - додає експерт.

За словами Сиротюка, в умовах війни люди, які називають себе «опозиційним фронтом», повинні сидіти у в'язниці, а не займатися політичною діяльністю.

«А що стосується пана Новинського, то я би на місці української влади дослідив правомірність надання йому громадянства України. Очевидно, що всі думки, які він висловлює, це думки або з Кремля, або з Луб'янки», - каже депутат.