Росія допомагає Гриценко стати Президентом України
02.08.2018 18:36

Слідчий комітет Російської Федерації не випадково відкрив кримінальну справу проти Анатолія Гриценка напередодні виборів Президента України, вважає політолог Олег Постернак. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

«Виявив цікаву деталь. Слідчий комітет РФ порушив справу проти кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка через чотири роки, після його закликів до терактів. Якщо бути точним, вони виявили, що заклики до терактів були не тільки в 2017 році, але і в 2014, отримавши тим самим новий інфопривід по темі.

І тут виникає питання: чи то СК РФ настільки неефективний, що витратив усі чотири роки роботи держмашини на абсолютно нешкідливого екс-міністра оборони у відставці, який, до слова, навіть на фронт побоявся піти. Чи то РФ лише тепер знадобилося зобразити Гриценко в ролі «жертви» агресора для підняття його ж рейтингу перед виборами Президента», - написав політолог.

Подібна ситуація вже була під час передвиборної кампанії в США, коли РФ намагалася всіляко відмежуватися від підтримки Дональда Трампа, але в кінцевому підсумку всі визнали їх союз, нагадав Постернак.

«Подібні трюки дуже люблять в РФ і кожен раз думають, що цього ніхто не бачить. Можна згадати вибори Президента США. Що тільки не робили в РФ, щоб відмежуватися від ярлика «друзів Трампа». І що ми маємо тепер, президенти РФ і США спокійно «обіймаються» на людях і декларують підтримку один одному. Щось мені підказує, що у випадку з Гриценко нас чекає щось схоже.

Судячи з усього, сьогодні на порядку денному в Кремлі логіка така: хочеш просунути свого кандидата в Президенти, оголоси його особистим ворогом Путіна, поруш проти нього абсолютно «мертву» справу і чекай інавгурації.

Але грати треба тонше, панове. Після такого випаду, вважати Гриценко прозахідним кандидатом можуть тільки зреченні від дійсності індивідууми», - зазначив політолог.

Довідка: Анатолій Гриценко - колишній міністр оборони України. Обіймав цю посаду в трьох урядах, включаючи часи прем'єрства Віктора Януковича. Сьогодні він лідер партії "Громадянська позиція" і претендент на посаду Президента України. Раніше Гриценко безуспішно здійснював спроби стати Президентом в 2010 і 2014 році.

Пртендучи на посаду Головного Верховнокомандувача, Гриценко так і не зміг пояснити, чому він не пішов на фронт із добровольцями та військовими боронити країну від агресії РФ. Водночас, він мужньо виводив з Майдану луганський Беркут, який в подальшому став “міліцією ЛНР”.

ЗМІ і громадськість звинувачують Гриценка також в незаконному розпродажі майна і землі військового призначення. Про його масштабної корупції в Міноборони вказують документи.

Вважається, що і раніше, на посаді міністра оборони Гриценко діяв в інтересах Росії, “розвалюючи” українську армію.