Експерт з питань енергетики розповів, до чого слід готуватися киянам цієї зими
08.08.2018 12:30

Цього року ми можемо погано пройти опалювальний сезон з відключеннями, скандалами, запізнілим підключенням до тепла та з підвищеною аварійністю. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA розповів експерт з питань енергетики Сергій Дяченко.

Коментуючи інформацію про те, що у Києві в серпні можуть початися перебої з електроенергією, а підготовка до опалювального сезону опиниться під загрозою зриву, співрозмовник видання зазначає наступне: «Подібні заяви непокоять. Наприклад, нове підприємство Теплоенерго заявило, що буде закупати газ, і вже є інформація, що зробили це за комерційними цінами. А у нас в бюджеті, мабуть, закладено «пільговий» газ, і, виходить, що все будуть робити за рахунок коштів, які передбачались на ремонтну кампанію в плані підготовки до опалювального сезону. Якщо так станеться, то зрозуміло, що буде нанесено шкоду підготовчим заходам, і це може привести до підвищення аварійності в опалювальний сезон».

«Такі речі дозволяють говорити, що цього року ми можемо погано пройти опалювальний сезон з відключеннями, скандалами, запізнілим підключенням до тепла, з підвищеною аварійністю. От це запросто», - додає аналітик.