Телевізійники Vs. Марченко: Луканов розповів, на що не звернули увагу журналісти ТСН
09.08.2018 11:23

Журналісти "1+1", які не бажають співпрацювати з дружиною Медведчука, мають звернути увагу на ще одну обставину. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Коментуючи інформацію про те, що журналісти Телевізійної служби новин на телеканалі "1+1" заявили, що виступають проти участі дружини політика Віктора Медведчука Оксани Марченко в найближчому сезоні шоу "Танці з зірками" на "1+1", наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, нагадаю, що журналісти 1+1 були дуже активні, з них власне почалася журналістська революція, коли вони заявили про цензуру і продемонстрували публічну позицію. Потім до них приєднався телеканал “СТБ”, а потім ситуація поширилася всією країною. На сьогоднішній день вони висвітлили свою публічну позицію, що їм не подобається Оксана Марченко. Це дуже добре, я сподіваюсь, що вони щирі в своїх обуреннях».

З іншого боку, додає журналіст, Оксана Марченко - це не просто «людина з іншими політичними поглядами».

«Це дружина особи, яка активно працює на Росію в Україні, і тому мені думається, що просто заявити свою позицію недостатньо. Це має бути тільки перший крок, дзвіночок попередження», - вважає Луканов.

Але в той же час, каже експерт, «справа не тільки в Оксані Марченко, адже канал підтримує проросійського кандидата Юлію Тимошенко».

«Це дуже небезпечна тенденція. Коломойський, власник телеканалу «1+1», заявив, що він підтримуватиме Тимошенко на виборах. Крім того, Коломойський суттєво поміняв риторику щодо Путіна», - додає Луканов.

«Тому мені здається, що концентрація суто на Оксані Марченко, - це замало. Все це схоже на те, як міжнародні структури висловлюють стурбованість, коли відбувається якась конфліктна ситуація, але не вживають заходів для того, щоб це ліквідувати», - додає співрозмовник видання.