Дипломат Яременко розповів про справжнє призначення Кримського моста
09.08.2018 13:29

Крим серйозно погіршує ситуацію для бюджету РФ, і це викликає незадоволення. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів дипломат, екс-генконсул України в Стамбулі, глава правління «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

За словами нашого співрозмовника, з відкриттям мосту в Криму небагато що змінилося. «Можливо, матиме більше значення відкриття другої залізничної гілки для постачання товарів», - каже експерт.

«Великі вантажівки мостом не користуються, вони не можуть ним користуватися, надалі все відбувається через пароми, тому на продовольче постачання це не вплинуло, за винятком тих, хто може на приватному автотранспорті їздити на територію Росії і користуватися послугами і якимись російськими товарами. Зрозуміло, що це сотні, а не сотні тисяч людей, які можуть собі це дозволити», - додає Яременко.

Але, зазначає співрозмовник видання, міст РФ використовує для іншого — для тиску на Україну.

«Використовує для обмеження азовського мореплавства, яке передбачено угодами. І фактично Росія почала після відкриття мосту активну фазу блокади українських портів Азова», - каже експерт.

Для росіян, додає Яременко, теж нічого не змінилося.

«Росіяни так само перебувають під впливом російської пропаганди. Єдине, стає гірше з бюджетом, загострюються прояви місцевого патріотизму-сепаратизму у вигляді розмов про те, що Чечня і Крим є найбільш датованими. Поглиблюється конкуренція за фінанси, Крим серйозно погіршує ситуацію для бюджету РФ, і це створює проблеми й незадоволення», - додає аналітик.