Правозахисник Чемерис розкрив справжню причину безкарності українських «мажорів»
14.08.2018 14:08

Для боротьби з «мажорами» на дорогах потрібні докорінні зміни в українському суспільстві. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, проблема «мажорів» на дорогах - це проблема соціальній нерівності в українському суспільстві.

«Тут ніякими виховними засобами нічого не вирішиш. Проблему може бути вирішено лише тоді, коли поміняється соціальна система українського суспільства», - впевнений експерт.

«Соціальна нерівність якраз полягає у тому, що є люди, які почувають себе безкарними через те, що вони чи їхні батьки мають так званий адмінресурс і фінансові ресурси. За допомогою цього вони власне і вирішують свої проблеми. Поки капітал і посади будуть зосереджені у руках невеликої групи людей, відповідно ці люди будуть поводити себе відповідним чином», - додає Чемерис.

«Без сумніву, з цим треба боротися, можливо, збільшенням відповідальності за такі речі і увагою громадськості до відповідних судових процесів і слідства, які мають йти. Але треба розуміти, що такими методами проблему не ліквідуєш, для цього потрібні взагалі докорінні зміни в українському суспільстві», - резюмує співрозмовник видання.