«Сюрприз» від соціологів: політолог Бала розповів, як Юлі вдалося «обійти» конкурентів
16.08.2018 13:57

Юлія Тимошенко досить вдало розпочала комунікацію з українським суспільством, і саме це надало їй можливість відірватися від опонентів. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи результати липневих опитувань, надані Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних дослідження ім. Яременко, згідно з якими Тимошенко підтримують 12,5%, а Гриценко - 9,1% від усіх виборців, наш співрозмовник зазначає наступне: «Процес тільки-но розпочався, передвиборча кампанія серйозно почнеться восени, і тоді реальний стан речей буде більш-менш зрозумілий, а саме хто і як буде вести свою кампанію. Але напередодні старту в «гонці формула-1» у Тимошенко найкращі позиції. Вона стартує першою, але побачимо, чи першою вона прийде до фінішу».

За словами аналітика, феномен Тимошенко полягає в тому, що вона вже тривалий час перебуває в українській політиці.

«У неї були як зльоти, так і падіння, але вона завжди відроджувалась немов Фенікс. І в нинішній ситуації, на мою думку, вона досить вдало розпочала комунікацію з українським суспільством, започаткувавши обговорення нового курсу. Це надало їй певні переваги перед опонентами, які поки що нічого не пропонують, а тільки критикують, або розповідають про досягнення», - констатує експерт.

«Саме це, напевно, - спроба обговорення, дискусії, - надало їй можливість відірватися від опонентів. Ще кілька місяців тому фактично різниця була 2-3%, а зараз вона суттєво збільшилась, але, знов-такі, цього недостатньо для того, щоб розраховувати на перемогу. Скоріш за все, зараз у неї не більше шансів, ніж у інших сьогоднішніх кандидатів, потрапити у другий тур. Для того, щоб перемогти, їй треба нарощувати підтримку», - додає політолог.