Дисидент Хмара: В Україні є кому займатися правописом. І це точно не Гриневич
16.08.2018 15:19

В Україні є серйозні вчені та мовознавці, які мали б визначати політику правопису. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

Коментуючи намір Міносвіти змінити правопис в українській мові, наш співрозмовник зазначає наступне: «Дуже серйозну загрозу взагалі для гуманітарної складової національної безпеки становить Міністерство освіти. Були різні міністри, але такого міністра, як Гриневич, на посаді ще не було. Не здатна справлятися — треба йти, але вона тримається».

«Коли вона заявляє, що «Україна — це багатонаціональна держава», то думаю, де ж ти навчалася, чи ти маєш цю освіту? Мала би розуміти, що де більше 50% етносу є, то це вже не є багатонаціональна держава, це є нація моноетнічна з певними національним меншинами. А у нас же понад 80% етнічних українців! Ну, про що тут говорити? І такими брудними руками пхатися до правопису...», - додає політик.

За словами Хмари, в Україні є серйозні вчені та мовознавці, які мали б визначати політику правопису.

«Вони ще й захочуть міняти на латиницю! Це небезпечні люди, яких треба гнати, і взагалі на такій державній посаді не має бути таких, як ця Ліля Гриневич», - додає співрозмовник видання.