Економіст Новак розповів, на які «сюрпризи» можуть розраховувати українці за 2-3 місяці до виборів
17.08.2018 13:09

В 2019 році економічна ситуація в Україні принципово не зміниться. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

За словами нашого співрозмовника, через дуже низький рівень реальних доходів більшість українців майже всі свої доходи, тобто зарплати чи пенсії, витрачають на потреби життя, не маючи можливості заощаджувати.

«Таким чином, в структурі витрат знаходяться обов'язкові платежі, такі як оплата ЖКГ, продукти харчування, ліки та транспортні послуги. Практично ось цими 4 групами обмежується споживання для переважної більшості українців», - констатує експерт.

«Як мінімум в 2019 році я не чекаю на якісь суттєві зміни, тому що це рік виборів, напередодні виборів влада, як правило, не робить різких кроків в плані реформ тому принципово економічна ситуація не зміниться. Але напередодні самих виборів, місяця за 2-3 як до президентських виборів, так і до парламентських, можна очікувати певних соціально хороших жестів у вигляді підвищення зарплат, пенсій, або якихось пільгових платежів для певних категорій населення», - додає Андрій Новак.