Цибулько: Незалежна Україна зробила величезний крок в бік глобального лідерства
20.08.2018 13:17

За останній рік зміцнилася структура українського експорту і пріоритетні напрямки економіки. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, за рік Україна зробила досить суттєвий крок в бік глобального лідерства, про що свідчать різноманітні рейтинги - починаючи від легкості створення бізнесу і закінчуючи легкістю початку будівництва.

«Тут ще в уряду є багато можливостей що покращити, але сама тенденція окреслилась дуже чітко», - наголошує експерт.

Володимир Цибулько звертає увагу на те, що за останній рік зміцнилася структура українського експорту і пріоритетні напрямки економіки.

«Вже сформовано національну спеціалізація експорту: це аграрна продукція, металургія. І приємно, що зростає елемент машинобудування, оборонного характеру поки що, але має перспективу сучасної індустрії металообробки, чим славилась Україна в 70-80 роках. І айтишний сектор став справжньою окрасою економіки, саме він своїми успіхами вводить Україну в коло інноваційних країн. Досить суттєво зміцнюється також електронне врядування», - додає аналітик.