Хмара: Цього року українське суспільство слабо реагувало на поведінку влади, і це тривожить
21.08.2018 12:54

Лідери політичних партій мають знайти порозуміння та запропонувати на вибори оптимального єдиного кандидата від українських сил. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

На думку нашого співрозмовника, суттєвих змін за останній рік в Україні не відбулося.

«Мене тривожить, що цього року суспільство слабо реагувало на негативні фактори, на поведінку влади, на загрози. Недостатньо було реакції. Чомусь суспільство взяло перерву, нібито очікуючи на вибори, відклало, так би мовити, сповільнило свою активність», - каже експерт.

«Побачимо, як буде починатися восени сезон, і які будуть політичні рухи, тому що в тому стані, якій є, оптимізму не збільшується. Але я думаю, що мають бути якісь зрушення. Якщо українські сили — політичні організації і партії, громадські організації — знайдуть порозуміння і організовано підуть на вибори, то тут можна досягти серйозних успіхів. Це має бути змінено. Вже не можна говорити про якісь амбіції, кожен має розуміти, що сьогодні жодна політична партія перемогти не може. І це мають зрозуміти їхні лідери і знайти порозуміння, знайти оптимального єдиного кандидата від українських сил», - додає Хмара.

Якщо ж все буде так, як в попередні рази, то, наголошує співрозмовник видання, зовнішній і внутрішній вороги знову нав'язуватимуть Україні свої правила гри.

«Якщо ці правила не будуть поламані, то успіху не буде. Їх треба поламати побачимо, я думаю, що не може бути такого, щоб в цьому напрямку не йшла робота. Але от як вона вже проявиться, вийде на поверхню, щоб тоді можна було запропонувати активної частині суспільства вихід з цього кризового стану, побачимо», - резюмує Хмара.