Палій: США спробували продемонструвати конструктивність перед введенням нових санкцій проти РФ
21.08.2018 13:05

Трамп намагається показати, що США готові не тільки накладати нові санкції до нескінченості. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи заяву Дональда Трампа про те, що він може розглянути можливість зняття російських санкцій, наш співрозмовник зазначає наступне: «Справа в тому, що завтра США запроваджують нові санкції проти Росії, і необхідно продемонструвати якусь конструктивність. Тобто Трамп намагається показати, що США готові не тільки накладати нові санкції до нескінченості. Це реальна пропозиція Росії стати більш конструктивною».

Щодо України, продовжує експерт, то США наполягають на таких пунктах, як виконання Мінських домовленостей, виведення російських військ з території України, виведення техніки, як і передбачено Мінськими угодами.

«10 пунктом Мінських угод передбачено виведення іноземних військ, техніки, найманців тощо. Якщо б росіяни на це пішли, я думаю, що, можливо, було б скасування якоїсь частини санкцій. Питання Криму — окремо. За Крим накладені на Росію окремі санкції. Тому очевидно, що в разі вирішення питання з Кримом, теж були б якісь зміни з санкціями», - додає політолог.