Цибулько: Маккейн дуже добре знав, що таке комунізм, тому був відданий ідеалам свободи
27.08.2018 13:55

Сенатор Маккейн проявив чітку відданість ідеалам свободи і захищав Україну всюди, як тільки міг. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, Україні свого часу дуже пощастило, адже одним з найвідданіших друзів країни був сенатор Джон Маккейн.

«Він був класичний республіканець, але людина з військовим досвідом, людина, яка перебувала у В'єтнамі. Це виходець з багатої родини, який пішов на війну у В'єтнам, там опинився в полоні. Тобто він навіки сформував ставлення до комунізму як такого і до авторитарних режимів. Через що відповідно після агресії Росії він проявив чітку відданість ідеалам свободи і захищав Україну всюди, як тільки міг», - зазначає експерт.

Володимир Цибулько нагадує, що сенатор Маккейн багаторазово відвідував Україну.

«Він формував фактично в рамках Республіканської парті і взагалі конгресу США чітку стратегію підтримки України, через що навіть в перші місяці агресії США досить консолідовано сформували свою думку незалежно від партій щодо російської агресії», - каже політолог.

«Відповідно подальша доля його підтримки Україні, навіть попри хворобу, була своєрідною місією захисту, оскільки в часи Обами головним комунікатором з українською владою був віце-президент Байден від демократів, а фактично від республіканців Маккейн. Тому Україні пощастило, що Маккейн — людина дуже принципова, для якої політика принципів була реал-политик, без всіляких подвійних маневрів і аморальних угод поза спиною України», - додає аналітик.