«Знищимо за 5 хвилин!» В Україні пригрозили флоту Росії
02.09.2018 10:13

В Україні є всі сили і засоби для того, щоб знищити військові кораблі Російської Федерації, які будуть наступати з Азовського моря.

«Якщо поглянути на карту, де Азовське море, при правильному розміщенні та кріпленні ракетних батарей, будь-який флот, який туди прийде, знищується буквально за 5-10 хвилин», — заявив у коментарі OBOZREVATEL народний депутат від фракції «Народний фронт» Юрій Береза.

За його словами, в України є всі засоби, які дозволять протистояти російському флоту.

«Вимірявши, на якій відстані можуть бути кораблі, можна навіть взяти те озброєння, яке було в 1991 році у Радянському Союзі — воно практично все у нас — і ракетно-артилерійські системи зможуть придушити практично будь-який флот», — додає нардеп.

За інформацією народного обранця, поки українськими оборонними відомствами проводяться всі необхідні заходи на узбережжі Азовського моря для адекватної відповіді противнику.

Також Береза ​​сподівається на «зважені і тверезі рішення» на засіданні РНБО, яке скликав президент Петро Порошенко для обговорення ситуації в Азовському морі.

«Розподіл моря, який був за часів попередніх президентів, не на користь України, і тут Порошенко повинен поставити завдання МЗС: що нам треба розривати, як захиститися, де апелювати до міжнародних інституцій, де апелювати до наших партнерів, а де подавати позови в міжнародні суди», — говорить нардеп.

На його думку, потрібно розривати всі договори, які діють не в інтересах України, чим має займатися Міністерство закордонних справ.

А поки, як вважає Береза, РФ буде продовжувати вести гібридну війну.

«Наявність будь-яких консервних банок із Каспію, тих москальсько-кацапських військ в Азові — це частина гібридної війни Росії проти України. У першу чергу — тиснути на нерви», — підсумував він.