Мороз розповів, що думає про намір «поділити» парламент між жінками та чоловіками
03.09.2018 12:10

Політика - це жіноча справа, але великим горем для України є те, що до влади рвуться злодії під солодкими гаслами. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

Коментуючи новину про те, що жіночі громадські організації наполягають на введенні квоти у вигляді 50% місць для жінок в українському парламенті, наш співрозмовник зазначає наступне: «Цю норму у законодавстві передбачати не можна, тому що у нас рівність гендерна повинна бути безперечною. Нехай буде 90% жінок — яка різниця? А от суб'єкти виборчої кампанії, я маю на увазі політичні партії, вже повинні у своїх документах, у програмах і у списках давати не менше половини чоловіків, щоб решта були жінки. Це так повинно бути, на мій погляд, а виборці вже будуть визначатися».

На думку експерта, політика - це жіноча справа.

«Наприклад, патріот України Лариса Скорик. Вона професіонал найвищого рівня, вона вболівала і вболіває за долю України, вона робила все для того, щоб Україна була справді процвітаною. Вона була справедливою, це людина, яку можна поважати. А другий приклад я вам називати не буду, тому що ця постать з косою на кожному перехресті сьогодні по Україні», - каже Олександр Мороз.

За словами політика, великим горем для України є те, що злодії рвуться до влади під солодкими гаслами.

«Наші люди повинні були б трохи розбиратися з цим», - додає співрозмовник видання.