У Вінниці затримали кілера, який вбив 32-річну Віту на замовлення екс-чоловіка
06.09.2018 09:59

Вінницькі правоохоронці встановили та затримали підозрюваних у вбивстві 32-річної Віталіни Плахотнюк, яку знайшли застреленою неподалік автобусної зупинки, пише 33Новини.

Ними виявились 45-річний колишній чоловік Юрій та 22-річний житель Донецької області, який виконував роль кілера. Злочинці два місяці перебуватимуть під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення.

– 21 серпня до органів поліції надійшло повідомлення, що біля залізничної колії було виявлено труп жінки. На місці слідчо-оперативна група з’ясувала, що вона отримала два кульові поранення у ділянку спини та контрольний в шию. Були виявлені гільзи, заводом-виробником яких є Луганськ. Встановлено, що вбивця стріляв із пістолета Макарова з глушником. Службова собака за 200 метрів від злочину знайшла сумку потерпілої. Ми вже розуміли шлях відходу вбивці і ідентифікували загиблу жінку. Звичайно, розглядалось багато версій вбивства. Одна із них — напад з метою заволодіння цінностями, – розповів начальник поліції Вінниччини Юрій Педос. — Та згодом її відкинули, бо золоті прикраси, мобільний телефон та інші речі були при загиблій. Після того стали вивчати сімейний стан жінки та з’ясували, що вона була розлучена із чоловіком та мешкала із 6-річною дочкою та батьками. Стосунки між екс-подружжям були дуже погані, втім, чоловік постійно приходив до будинку жінки та телефонував. Після того як ми отримали ухвалу на проведення обшуку, виїхали на місце проживання колишнього. У його комп’ютерній техніці знайшли дуже цікаві записи: «Шукаю кілера», «Як приховати сліди злочину» та «Як замолити гріх вбивства». Ми одразу зрозуміли, що людина готувалась до злочину або вже здійснила його. Ми наводили багато фактів, навіть про те, що колеги потерпілої не раз бачили як він приходив на роботу та погрожував заподіяти шкоду. Але чоловік все відкидав. Мовляв, не міг піти на таке, бо любив жінку та дочку. Ми його арештували та оголосили про підозру щодо замовлення вбивства жінки, проте не могли знайти виконавця. І це була найбільша проблема. Ми розуміли, що він на волі та міг далі вчиняти злочини…

У ході негласних слідчих розшукових дій та технічних заходів правоохоронці вирахували, із ким спілкувався чоловік Віталіни Плахотнюк. Також вони мали фото підозрюваного із камер спостереження.

– З’ясувалось, що із травня екс-чоловік дуже активно готувався до злочину та спілкувався з особою, яка мешкала в Донецькій області. Познайомились вони в Інтернеті, 22-річний молодик дав оголошення, що виконає будь-яку роботу на території України. Була ще така деталь, що сам замовник за годину до скоєння вбивства знаходився біля місця, де воно сталось. Нам пояснив, що колесо спустило і він його підкачував. Проте насправді в нього насос давно зламаний був. В результаті спільної роботи з оперативниками Донецької області нам вдалось затримати кілера у одному із помешкань міста Костянтинівка. Ймовірно, він вже готувався покинути територію України, перетнувши лінію розмежування. Крім того, нами було встановлено, в якому готелі мешкав кілер, – додав Юрій Педос. — Коли ми провели обшук номера, знайшли футболку та штани, у яких він здійснював злочин. У скоєному він зізнався. У ході слідчих дій з’ясувалось, що вбивця довго обирав спосіб, як вбити жінку, та напередодні намагався влізти у її дім. Але в останній момент щось пішло не так. Відомо, що чоловік загиблої захоплювався «чорною археологією», тому для нього не було проблемою знайти зброю. Її він передав кілеру за годину до вбивства. За те, щоб позбавити колишню кохану життя, мав заплатити 3000 доларів. Головний мотив – неприязні стосунки із екс-дружиною.

Додамо, що за останні десять днів на Вінниччині сталось три вбивства жінок, вони вже розкриті. У всіх потерпілими є жінки.