Політолог Яхно: Україна має визначити на законодавчому рівні, де закінчується свобода слова
11.09.2018 14:20

В Україні всі люблять казати про свободу слова і будь-що списують на політичні репресії. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

За словами нашої співрозмовниці, інформаційне поле України є досить вразливим з огляду на те, що РФ зайняла вичікувальну позицію у зв’язку з великими сподіваннями на вибори 2019 року.

«Звичайно, ми можемо передбачати, що втручання в український інформаційний простір може бути різним. Є декілька загроз. По-перше, є дійсно офіційні корпункти, такі як «РІА Новости». По-друге, є частина ЗМІ, які формально є українськими, але з проросійською позицією», - пояснює політолог.

Також експерт звертає увагу на загрозу кібер-атак та фейкових аккаунтів і новин, які можуть запускатися з боку РФ.

«Такий ризик є, тому об'єктивно, мені здається, що загрози в інформаційній сфері досить високі. Тут важливо знати, що на осінь анонсований пакет законопроектів, які стосуються безпеки, в тому числі й інформаційної. І тут дійсно важливо, щоб були якісь законодавчі рамки того, як контролювати ситуацію, де закінчується свобода слова, тому що у нас всі люблять це казати і будь-що списують на політичні репресії», - додає Олеся Яхно.