Політолог Бала про історію зі зняттям недоторканості: Це може стати плюсом для Ляшка
12.09.2018 13:57

Постійно обговорювати, знімуть з когось депутатську недоторканість чи не знімуть, це вже насправді несерйозно. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи інформацію про те, що НАБУ і САП готують подання на зняття недоторканності з лідера радикалів Ляшко, наш співрозмовник зазначає наступне: «Доти, доки в Україні не буде великої довіри до правоохоронних структур, будь-які дії стосовно політиків різного рівня можуть трактуватися як упереджене політичне переслідування тощо. В цій ситуації, я вважаю, це може зіграти в плюс Олегу Ляшку, це мобілізує його прихильників, тих, хто не довіряє правоохоронним органам, якщо команда Ляшка добре спрацює».

Для того, щоб такого надалі не відбувалося, додає експерт, «треба було давним-давно виконати обіцянку про зняття недоторканості».

«Нехай він зараз вийде і скаже: «Я закликаю, давайте знімемо з мене недоторканість, і я доведу в суді, що вони не праві». Це був би самий найкращій вихід. А постійно обговорювати, знімуть з когось депутатську недоторканість чи не знімуть, це вже насправді несерйозно. Це питання треба вирішувати системно. Мова має йти про обмежування імунітету. Якщо є претензії правоохоронних органів до якогось з депутатів, то він, як і кожен громадянин, має доводити в суді, що він є правий, а не ховатися за недоторканістю», - констатує політолог.