Новак про підвищення тарифів: Влада сама себе загнала в глухий кут, існує лише один вихід
13.09.2018 12:22

Українська влада сама себе загнала в глухий «тарифний» кут. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

За словами нашого співрозмовника, прем'єр-міністр вимагатиме поетапного підвищення цін на газ для населення.

«Оскільки вже особисто прем'єр-міністр офіційно визнав, що ціни на газ не можуть не підніматись, тобто що вони будуть підняті, це означає, що хоча раніше той же прем'єр-міністр декілька місяців тому говорив впевнено, що він не допустить підвищення цін на газ, раз він сам змінив риторику і говорить, що ціна не може ні підніматися, це означає, що ціна буде підвищена. Питання тільки, на скільки відсотків», - каже експерт.

«Я так розумію, що прем'єр-міністр буде намагатися, щоб це підвищення було не одноразове відразу на 60%, що потрібно, щоб зрівняти ціни для населення з промисловими цінами, а буде вимагати поетапного підвищення. Це єдине, що зараз українська влада може зробити. Вона сама себе загнала в такий глухий кут», - додає економіст.

За словами Новака, реакція населення на підвищення може бути виключно негативною.

«І без того зараз платіжки за ЖКГ забирають надто велику частку доходів сімей. Особливо напередодні опалювального сезону це підвищення буде мати виключно негативну реакцію і жодного розуміння зі сторони українців цієї політики, що проводить влада», - констатує співрозмовник видання.