Саміт YES: політолог Палій розповів, чий виступ був найцікавішим, а чий - найбільш патріотичним
17.09.2018 13:44

Найбільш патріотичний виступ на саміті YES з точки зору України був у Курта Волкера. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи підсумки саміту YES, який днями пройшов у Києві, наш співрозмовник зазначає наступне: «Найцікавіший виступ був у президента, тому що він в динаміці розповів, що відбувається в країні, як надходять інвестиції, яка динаміка зовнішнього боргу по відношенню до ВВП... Тобто такі достатньо кваліфіковані розповіді про ситуацію всередині країни. Тобто його виступ був сконцентрований на динаміці того, що відбувається з Україною».

Натомість, додає аналітик, виступи інших політиків були сконцентровані на політичних речах.

«Тимошенко була дуже суперечливою. Вона водночас говорила і про зниження цін на газ, і про встановлення ринкової ціни — це речі, які абсолютно несумісні. Тобто вона намагалась роздавати аванси і вашим, і нашим. Намагалася подолати скепсис, якій існує щодо неї у міжнародної аудиторії. Тобто вона вже починає, ще не будучи президентом, торгувати українськими родовищами, розповідати, що вона буде іноземцям здавати», - каже Олександр Палій.

«Було багато «охів» з боку політиків, а потім вийшов Курт Волкер і сказав, що Україна зробила колосальний прогрес. І цим він всі ці «охи» перекреслив, що Україна двигається в правильному напрямку і робить величезний прогрес. Ми побачили, що найбільш патріотичний виступ з точки зору України був у Курта Волкера», - зазначає співрозмовник видання.