28.07.2005 17:13
В четверг, 28 июля, пресс-служба КПУ прислала в адрес From-UA заявления лидера партии Петра Симоненко, в котором он прокомментировал очередное финансовое «вливание» США в экономику Украины накануне выборов-2006. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Те, що США прийняли рішення в 2005 році виділити «помаранчевій» владі додатково 60 млн. доларів (разом сума складе 139 млн.) для «допомоги» східним та південним регіонам України, а також для підтримки співробітництва з НАТО, яскраво свідчить про наступне: по-перше, США «розплачуються» з політичними силами на чолі з Президентом В. Ющенком, які підтримали введення українського контингенту в Ірак на догоду американцям; по-друге, заокеанські можновладці намагаються фінансовими подачками врятувати Президента Ющенка та його уряд від соціально-економічної кризи, яка все більш загострюється в країні.

Основне ж питання полягає в тому, чи вдасться новій-старій владі за допомогою цієї іноземної фінансової інтервенції «купити» совість та голоси українських виборців на парламентських виборах 2006 року. Зі своєї сторони, комуністи докладуть усіх зусиль, щоб забезпечити чесне та справедливе волевиявлення українських громадян без іноземного втручання».