Павловський про неповні сім'ї в Україні: До 3 млн, про які каже Уряд, варто додати ще 5 млн родин заробітчан
24.09.2018 12:34

У більш ніж 5 млн родинах в Україні батьки є заробітчанами, тому ці сім'ї можна вважати тимчасово неповними. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

За словами нашого співрозмовника, те, що 3 мільйони українських дітей проживають в неповних сім'ях, однозначно є соціальною проблемою.

«Скажемо об'єктивно, що це характерно не тільки для українського суспільства, і а для європейських країн, коли сім'ї швидко створюються і також швидко розпадаються. Але все б було нормально, якщо б це не зачіпало інтереси дітей, які народжуються в результаті цих шлюбів. І тут вже виходить так, що є навантаження на державу, тому що і в Україні, і в більшості європейських країн є такій тип соціальної допомоги, як допомога матерям-одиначкам», - пояснює експерт.

В той же час, зазначає Павловський, для виховання повноцінної особистості треба, щоб сім'я була повною.

«Адже люди, які виросли в неповній родині, потім стикаються і з соціальними, і з психологічними проблемами», - додає наш співрозмовник.

«Іноді причиною руйнування родини є те, що малозабезпечені сім'ї не можуть в повному обсязі утримувати родини. До розпаду сімей в Україні особливо призводить той факт, що багато хто залишає родини і на декілька років від’їжджає за кордон, щоб якось там заробити копійчину, щоб вижити. І, як правило, діти залишаються з мамою, якщо за кордон їде батько, а якщо обидва, то з дідусями, бабусями, які їх фактично виховують без батьків. І це ненормальне явище. Міністр Рева назвав цифру, що більше 5 млн родин у нас є заробітчанами, тобто фактично до тих 3 млн сімей, що розпалися, треба додати ще і 5 млн родин заробітчан, тому що їх можна вважати тимчасово неповними, де діти залишаються без нагляду батьків», - констатує експерт.