Цибулько про «паркувальні штрафи»: Автомобілістам не дають можливості відстоювати свої права
27.09.2018 15:31

Разом з посиленням санкцій за неправильне паркування треба знаходити якісь механізми створення цивілізованих паркувальних майданчиків. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи ситуацію, пов’язану із введенням нових штрафів за порушення ПДР, наш співрозмовник зазначає наступне: «Штрафні санкції діють тільки тоді, коли вони не вибіркові, а тотальні. Тобто нема обраних, які можуть обходити ці штрафні санкції. Ці правила, які зараз вводяться щодо посиленої відповідальності, це стосується всіх, тому що ремінь безпеки — це святе, це просто найефективніший захід у випадку аварії, підтверджений досвідом, не тільки українським, але і світовим».

В той же час, додає експерт, хаос з паркуванням, особливо в центральній частині міст, є справжньою катастрофою.

«Єдина проблема, що разом з посиленням санкцій треба знаходити якісь механізми створення цивілізованих паркувальних майданчиків, інакше просто автомобілістів ставлять в завідомо програшну ситуацію, коли вони не в стані відстоювати свої права», - пояснює аналітик.