Прийнято рокове рішення по Україні! Євродепутати обурені, що дірки в бюджеті України створюють олігархи, а закриває ЄС — банкір
07.10.2018 11:49

Депутати Європарламенту вважають, що в Україні необхідно змінити законодавство і унеможливити концентрацію багатства і політичної влади в декількох приватних руках.

Про це заявив в інтерв’ю Економічній правді Олександр Антонюк, співробітник однієї з фінансових структур Євросоюзу, передає ЕП.

«… їх (депутатів Європарламенту — ред) зачепило те, що ЄС доводиться надавати стільки фінансової підтримки Україні для закриття дірок в бюджеті», — сказав Антонюк.

«У висновках (до звіту — ЕП) ми говоримо, що ці 540 млн доларів дорівнюють річній фінансовій допомозі Євросоюзу для закриття бюджетних дірок. Ці діри створюють олігархи, а їх повинен закривати ЄС з бюджету. Депутатів це обурило», — додав він.

За словами Антонюка, реакція депутатів європарламенту полягала в твердженнях, що в Україні необхідно прибирати вплив олігархів.

«Потрібно вийти з системи, де стільки багатства і політичної влади сконцентровано в кількох приватних руках. Ви ж розумієте, що гроші, залишені в Україні, працювали б на її економіку, а так вони працюють на чужу економіку», — заявив він.

Для зміни поточної ситуації необхідно почати розробляти зміни до законодавства, які усунули б цю проблему.

«Потрібно змусити компанії стати більш публічними. Потрібно змусити ДФС розкривати інформацію за експортними операціями. Належний контроль повинен здійснюватися і за самими експортними операціями. Також слід внести в список офшорних юрисдикцій такі держави як Швейцарія або Люксембург і проаналізувати податкові ставки в різних країнах, через які здійснюються подібні операції», — резюмував він.