У Львові виявлено антиукраїнську мережу псевдо-активістів  з оточення Надії Савченко, - ЗМІ
10.10.2018 14:09

Під видом екологів-правозахисників десятки осіб на чолі із помічницею нардепа Іриною Юзик ведуть протидержавну діяльність, повідомляє Аргументум.

Львів готується до відзначення знаменної дати - 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). І тут як тут з’являється пост у соціальних мережах відомої в місті захисниці “зелених” та “ліворадикалів”, журналістки Ірини Юзик. Вона заявляє, що заради встановлення пам’ятнику буде зрубано.. декілька дубів! За словами Юзик, ці дії влади незаконні, а дуби цінніші за історичну пам'ять поколінь. На перший погляд може здатися, що це такий собі банальний тролінг влади чи справді щирий намір дезорієнтованої у цінностях молодої людини. Але, коли аналізуєш всю її діяльність, то розумієш, що маємо справу з вправно замаскованою сіткою антиукраїнських елементів, котрі регулярно дестабілізують ситуацію в області.

Надія Савченко та Ірина Юзик

Ірина Юзик, то саме та “активістка” та помічниця підозрюваної у держзраді нардепа Надії Савченко, котра наприкінці вересня повідомила про напад на начебто на екологічне об’єднання у Львові напали націоналісти. З її слів все виглядало так, що “нелюди в балаклавах” побили “безвинних “екологів” за їх “висловлювання проти нацистських ідей». Просто сюжет для «РАША ТБ». Але згодом з’ясувалось, що побили не просто “екологів” а представників «лівацько – анархістської» ГО «Чорний стяг». Головою, якої є такий собі Антон Парамбуль, колишній керівник “Автономного опору”. З активістами цієї та інших лівацьких організацій Юзик проводить спільні “екологічні акції”.

У жовтні минулого року “Автономний опір” потрапив “на олівець” в СБУ. В організації були проведені обшуки. Про це тоді в коментарі ZAXID.NET заявив керівник управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук.

«Наші оперативники та слідчі отримали інформацію про те, що окремі активісти проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації, тобто замовні акції. Зараз відбуваються санкціоновані згідно з чинним законодавством обшуки, під час яких вилучаються матеріали, які можуть бути доказами в цьому кримінальному провадженні», – сказав він.

Слідчі дії, за словами Олександра Ткачука, відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Членкиня «Автономного опору» Анна Іващик у соц-мережах повідомила, що обшуки були проведені у квартирах активістів – Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля. Останній, то саме той чоловік, який згідно слів колишніх членів його організації в 2013-му році в Києві від Олега Верника і Алексея Кочеткова (політтехнолог з РФ, дуже близький до адміністрації Путіна) отримував кошти на створення ліворадикального руху "Автономний опір" у Львові.

Парамбуль та його сепарські соратники

Ще один лівий активіст Голишкін позує з сепаром Мозговим

За все вищеперераховане та багато іншого Парамбуль і компанія нещодавно і отримали «на горіхи» від націоналістів, то лідер «С14». Євген Карась розмістив ціле розслідування щодо антиукраїнської діяльності цілої когорти персонажів у самому Львові, яких Юзик захищає і називає екологічними активістами.

«Тобто сьогодні "Чорний стяг" і "Автономний опір" найбільше підтримує помічниця Наді Савченко? У імпортованих у Львів ліворадикалів не лишилося товаріщєй окрім помічниці Савченко? Тої, яка сама сидить за підготовку терактів у Києві? Драматичний маразм Рубана про "управляємий хаос" перестає бути дебільною фантазією», - зазначає Карась.

“Це контрольована ззовні України напів-підпільна зграя, яка на меті має популяризацію комуністичних та антидержавних ідей під мантри "боротьби з Хунтою", яка так знайома з російської пропаганди. Також має фінанси і зброю”, - додає він.

За цим лінком можна детальніше ознайомитися із резонансним розлідуванням націоналіста Карася.

ФОТО: “екологи” під час акцій прямої дії

Як бачимо, навколо персони Юзик гуртуються, як здається, різнопланові організації та окремі активісти. Так, окремою частиною діяльності цієї групи є “кошмарення” забудовників. Під видом все тієї ж боротьби за “зелені насадження та природу” блокуються будівництва у Львові, незалежно від того законні вони чи ні. Силовий блок акцій прикриває Антон Парамбуль та компанія. А юридичний – такий собі Володимир Ошерович.

З давалося б, що напрямки діяльності цієї групи різні, але насправді їх об’єднує одне – дестабілізація ситуації на Галичині, підрив довіри до інституцій влади та пропагування кремлівських тез під видом ліберальних ідей. Їм важливий негативний резонанс і часто це таки вдається. Свіжа історія з пам’ятником ЗУНР краща тому ілюстрація. З наближенням виборів, допоки в ситуацію по серйозному не втрутяться правоохоронці, активність антиукраїнських тільки збільшуватиметься. Пам’ятаймо, що не все, що не всі екологи “зелені”, а серед них багато “почервонілих”…