Гройсману влаштували зустріч із відомим роботом Софією: прем'єр розповів, як все пройшло
11.10.2018 13:45

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся із всесвітньо відомим роботом Софією.

Це відбулося на прес-конференції на тему: «Перший візит в Україну всесвітньо відомого гіноїда (робот-людина з жіночою зовнішністю) на ім’я Софія» (Зала 2), пряма трансляція якої відбувається на офіційній сторінці прем’єра у Facebook, переказує zik.ua.

«Зустріч з людиноподібним роботом Софією. Вона стала першим у світі роботом, який отримав громадянство країни», – йдеться у дописі.

Додамо, мета приїзду робота Софії – зустріч із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та співпраця з Державним агенством з питань електронного урядування України, задля створення умов для розвитку роботехніки та штучного інтелекту в Україні.

Завершиться прес-конференція підписанням Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України і компаніями Hanson Robotics і AngelVest щодо поширення застосування технологій ШІ та робототехніки в усіх сферах життєдіяльності та галузі економіки України, а також створення міжнародного Центру вивчення та розвитку технології ШІ та робототехніки. Саме в Україні Софія вперше виступить не лише в якості почесного гостя, а й зробить свій внесок у високотехнологічний розвиток європейської держави.