29.11.2004 20:40
В адрес ForUm’а поступило заявление работников секретариата Кабинета министров, Министерства экономики и по вопросам европейской интеграции и Министерства финансов. Приводим текст в оригинале:

«Четверту добу за рішенням Комітету національного порятунку блокується Будинок Уряду, де розміщені Секретаріат Кабінету Міністрів, Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерство фінансів.

Внаслідок цього нас - громадян України, державних службовців, покликаних виконувати функції, пов’язані із життєзабезпеченням держави, четверту добу не допускають до робочих місць. Нас позбавлено загальновизнаного невід’ємного права людини, права на працю, гарантованого Конституцією України.

Ми з повагою ставимося до конституційних прав інших громадян, зокрема на свободу проведення зборів, мітингів, демонстрацій і вимагаємо так само поважати наші права і свободи.

Перешкоджання у реалізації права на працю не тільки створює загрозу посилення дезорганізації, некерованості у суспільстві та виникнення економічної кризи в країні, а й торкнулося інтересів наших сімей.

З метою забезпечення свого конституційного права на працю вимагаємо від лідерів «Нашої України», інших партій та блоків, що організували масові акції, забезпечити нам вільний доступ до робочих місць, для чого припинити блокування будинку уряду», - говорится в заявлении.